Americansweets Sweden AB startades Januari 2014. Idén kom ifrån David Antoun som drev Davids och Danis Film och Godis i Vällingby centrum som började importera amerikanskt godis ifrån USA. Varorna blev snabbt väldigt populära och ryktet om amerikanskt godis spreds snabbt över hela Stockholm. Så småningom började kunderna komma till Vällingby ifrån andra sidan Stockholm för att köpa de exklusiva produkterna. Även andra servicebutiker började beställa varor till sina butiker ifrån David och Danis film och godis. Detta väckte intresset för att starta en verksamhet som ägnar sig åt att importera amerikanskt godis för att sälja som grossist i Sverige.

Januari 2015 startades Americansweets Sweden AB av Dani Antoun och Philip Flärvall med David Antoun som säljare. David hade redan innan företaget grundades skapat ett ordentligt nätverk av kunder samt leverantörer i USA.

Vi hyrde våran första lokal på Sorterargatan 14 i Vällingby. Ett lager på 50m². Detta skulle räcka för att lagerhålla våran första container. Under väntan på att containern skulle levereras, utbildade vi oss inom import och tull. Vi skrev avtal med transportföretag, livsmedelsverket och tullverket. Vi kontaktade några medelstora företag och på så sätt säkrade några första kunder som nu ivrigt väntade på våran första leverans.

Allting gick som planerat och redan efter 2 månader hade vi en ny container på väg över Atlanten. Våran omsättning sköt i höjderna och vi växte blixtsnabbt.

Idag drivs Americansweets Sweden AB av bröderna Antoun tillsammans med Philip Flärvall. Tillsammans jobbar vi 4st anställda. Vi samarbetar idag med spetskompetens inom branschen och driver alltid för att utveckla och optimera vårat sortiment inom amerikanskt godis, läsk och snacks.

Vi inleder 2017 med att flytta till större lokaler på över 1.000m². Vi kommer se till att fylla lagret med nya och spännande produkter för svenska folket att sätta tänderna i. Under 2017 sätter vi standarden för kommande år och vi vill nå ut till alla butiker som känner att de vill kasta sig in i det amerikanska sortimentet och utöka sin kundkrets maximalt.

”Exklusiva produkter till ett rimligt pris” är Americansweets motto och vi lägger tyngd i alla våra kunder, stora som små. Vi strävar hela tiden efter att utveckla företaget samt vårt sortiment. Om du är kund hos oss, håll ögonen öppna och häng med i svängarna så kanske du är den som först får in nästa storsäljare i just din butik!

Standardvy | Byt till Mobil vy